Annons bild

Är nätverksdrift och arkitektur något du brinner för att ansvara över och känner du att du vill arbeta med långsiktig driftkvalitet? Då kan du vara den nätverkstekniker vi på QD just nu söker!

Vi söker en erfaren och engagerad nätverkstekniker som kommer spela en central roll i att underhålla och förbättra QDs infrastruktur. Vi söker dig som har ett öga för detaljer och som vill axla ett stort och viktigt tekniskt ansvar.

Som senior nätverkstekniker kommer du att vara en del av QDs leveransavdelning för central infrastruktur bestående av 14 personer. Gruppens primära mål är att säkerställa en effektiv och stabil drift till samtliga av QDs kunder. Vårt arbetssätt präglas av proaktivitet där vi värdesätter det långsiktiga perspektivet och driftkvalitén. Därför tror vi att du drivs av att ständigt arbeta med förbättringar i ditt dagliga arbete och förstår värdet av god dokumentation. I rollern kommer du bland annat leda utformningen av en ny nätverksstruktur för QDs centrala infrastruktur och vara delaktig i produkt och leverantörsbeslut.

Ditt dagliga arbete kommer att omfatta traditionell drift och förvaltning av vår centrala infrastruktur, utformning av förvaltningsplaner, planering och genomförande av servicefönster. Du kommer också att jobba med design, presale, proof-of-concepts samt skapande av tjänster.

På QD arbetar vi med frihet under ansvar och tillämpar därför en hybrid arbetsplats där leveransen och teamet är i fokus. Det innebär att vi delvis arbetar hemifrån men även på kontoren då teamkänslan är en viktig faktor för vår gemensamma framgång.

För att lyckas i den här rollen tror vi att du har:

  • Minst 5 års erfarenhet av att ha arbetat med nätverk och kommunikationsutrustning
  • Mycket god kompetens inom switching and routing
  • Mycket god kompetens inom brandväggar
  • Förståelse och erfarenhet av drift och förvaltning i Datacentermiljöer
  • Erfarenhet av presale och design av kundunika lösningar

Det är meriterande om du har:

  • Arbetat med miljöer där flera kunder samtidigt delar resurser
  • Erfarenhet av Change-, incident- och problemhantering enligt ITIL
  • Erfarenhet av att ha arbetat med tjänsteutveckling och tjänsteleverans
  • Erfarenhet av informationssäkerhet och nätverkssäkerhet

Vad erbjuder vi?

    • Work life balance– Vi erbjuder en hybrid arbetsmiljö där vi strävar efter att dra nytta av det bästa av båda världar – att kunna kombinera arbete hemifrån eller på distans med möjligheten att träffas på kontoret och delta i gemensamma aktiviteter.
    • Teknikpeng – Vi älskar teknik! När du börjar får du därför en generös summa att köpa din egen utrustning för och varje år fylls den på så att du alltid kan ha de senaste prylarna.
    • Kompetensutveckling - I en organisation med en stor leveransavdelning finns det möjlighet att växa inom våra olika avdelningar eller mot intern IT. Vi investerar tid både i externa utbildningar för dig men erbjuder även kunskapsspridning internt. Totalt erbjuder vi våra anställda 100 timmar i kompetensutveckling per år.
    • Såklart finns alla basics på plats: så som moderna kontor, friskvårdsbidrag, fredagsfrukost, pensionsrådgivning, kollektivavtal m.m.

    Ansvarig rekryterare

    Lovisa Malmberg

    lovisa.malmberg@qd.se Skicka ansökan