Extern IT-avdelning

En naturlig förlängning av er verksamhet

Idag är IT avgörande för att verksamheten inte stannar upp. Parallellt med att miljöerna behöver vara stabila och säkra, får man inte tappa länken mellan verksamhetens mål och de digitala lösningarna. Med en lång erfarenhet av att stötta våra kunder i realiseringen av deras affär har vi utvecklat ett arbetssätt som vi vet fungerar.

Så jobbar vi

Fördelarna med extern IT-avdelning från QD


Din egen IT-avdelning

Genom att vara tillgängliga och transparenta i samarbetet minskar vi avståndet mellan IT-avdelningen och resten av organisationen, så att den känns som er egen.

Bred kompetenstäckning

För oss är det viktigt att kunna möta användare på alla nivåer. Vi arbetar aktivt med att utbilda vår personal i effektivt bemötande via både mail och telefon, för att kunna ge support på dina villkor.

Regelbundna samverkansmöten

Som partners träffas vi regelbundet i både strategiska möten och driftsmöten för att utvärdera och utveckla samarbetet och IT-miljön efter era affärsbehov.

Extern IT-avdelning

En IT-miljö med mjuka gränser

En väl fungerande IT-infrastruktur behöver kunna anpassas efter förändrade behov i organisationen. Med en IT-miljö hos oss är gränserna mjuka. Det betyder att kapaciteten kan ökas och minskas på kort tid.

Vanliga utmaningar vi löser


Vi ser er

Ingen tycker om att inte bli prioriterad. Ovanpå våra etablerade processer som leverantör har vi därför dedikerade kundteam som garanterar att vi kan fortsätta vara kundnära och flexibla.

Vi är proaktiva

Flera av våra kunder har upplevt en avsaknad av ett proaktivt arbetssätt från tidigare leverantörer. Vi har etablerade modeller, s.k. IT-roadmaps, för att möta framtiden på ett proaktivt sätt.

Vi bibehåller robusta miljöer

Driftsäkra och effektiva IT-miljöer är komplexa att hantera. Vi omvärldsbevakar och planerar så att era miljöer fortsätter att vara robusta och fungera bekymmersfritt, oavsett budget.

IT-roadmaps

Strategier för att möta framtiden

Framtiden blir mer och mer komplex. Därför arbetar vi med IT-roadmaps där vi tar fram en nulägesplan som baseras på kundens IT-behov och verksamhetsmål. I roadmappen tar vi höjd för kundens verksamhetsutveckling. Vi tar hänsyn till vad som händer, åt vilket håll kunden vill utvecklas, om de är på en tillväxtresa eller skalar ner och så vidare. Sen mappar vi IT-behoven mot det.

Se vad vi gjort för andra

Vill du veta mer om hur vi arbetar som extern IT-avdelning? Läs om några av våra kunder som valt att outsourca sin IT till oss.

Setra Group

Setra valde QD som IT-partner för ett nära och personligt samarbete

Setra valde QD som IT-partner för ett nära och personligt samarbete
Setra är ett av Sveriges största bolag inom trävaruindustrin. De ställer höga krav på IT-miljö och support till sina medarbetare. När Setra valde extern IT-partner var det viktigt att IT-avdelningen skulle kunna samarbeta med en extern aktör och att medarbetarna kan lita på att de får personlig hjälp och support.

Läs caset om Setra Group

Kontakta oss

Vill du veta var du ska börja, hur du blir bättre eller vad ert nästa steg är? Vi älskar en ny utmaning. Fyll i dina uppgifter i formuläret så hjälper vi dig!